Jesteśmy małą, rodzinną firmą kulinarną, która powstała z miłości do dobrego jedzenia. Gotowanie dla bliskich zawsze sprawiało nam największą przyjemność. Z czasem, kiedy kolejne organizowane przez nas spotkania przy wspólnym stole zaczęły wzbudzać coraz większy aplauz, stało się dla nas jasne, że powinniśmy dzielić się naszą pasją z innymi. Tak właśnie powstał Wspólny stół – z radości gotowania i przyjemności płynącej ze wspólnego celebrowania posiłku.
W naszej kuchni lubimy różnorodność, ale najbardziej cenimy prostotę i lokalność. Jesteśmy pasjonatami zdrowej, sezonowej kuchni, pełnej najwyższej jakości składników. Kupujemy je w sprawdzonych miejscach, od producentów i gospodarstw, których znamy i cenimy – warzywa i zioła z gospodarstw państwa Jabłońskich i Majlertów, polskie sery od Kaszubskiej Kozy, czy z Ranczo Frontiera, a niespotykane przyprawy od pana Darka spod Hali Mirowskiej. Korzystamy także ze swojego pieczywa (przede wszystkim tego na zakwasie) oraz domowych przetworów.
Oprócz gotowania, kochamy pić dobre wino, dlatego organizowane przez nas spotkania mogą być połączone z degustacją win, odpowiednio dopasowanych do serwowanych potraw.
Lubimy nie tylko lokalną żywność, ale także polski design. Dbając o estetyczną i ciekawą prezentację naszych dań, wykorzystujemy produkty Bolesławca, Krosna, czy znanego z pięknych drewnianych desek I love nature.
Z nami i naszą ideą gotowania możecie się bliżej zapoznać na blogu kulinarnym Apple pie, który współtworzymy z fotograf Martą Resiak, a także w magazynie Million Clouds, w którym podpowiadamy jak zdrowo i smacznie odżywiać się na co dzień.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą szczegółową ofertą, a także na nasze strony na Instagramie i Facebooku.